Huizenprijzen in Drenthe licht gedaald

Er is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de eigenaar van de camping
Er is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de eigenaar van de camping
ASSEN - Ondanks het herstel van de woningmarkt, zijn de huizenprijzen in Drenthe toch licht gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In het eerste kwartaal daalde de gemiddelde huizenprijs met 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Toch is het CBS wel positief, want de afgelopen jaren was de daling veel groter. In Groningen en Friesland daalden de prijzen het hardst, namelijk met 4 en 3,4 procent. Landelijk ligt dit cijfer op 2,1 procent. In het eerste kwartaal werden volgens het CBS 783 woningen verkocht in Drenthe.

Eerder deze maand kwam de makelaarsvereniging NVM ook naar buiten met woningcijfers. Deze cijfers komen niet overeen met de gegevens van het CBS. Volgens de NVM stegen de Drentse woningen licht in prijs. Alleen in Zuidoost-Drenthe zou er lichte prijsdaling zijn. Het NVM meldde dat er in het eerste kwartaal in Drenthe ongeveer zeshonderd woningen werden verkocht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl