FC Emmen breekt met assistent-trainer Martin Drent

VOETBAL - FC Emmen en assistent-trainer Martin Drent gaan na dit seizoen uit elkaar. De leiding van de Drentse club heeft dit vanochtend gemeld aan de oud-spits.
Omdat Drent begin dit jaar nog een positief beoordelingsgesprek had, besloot hij om volgend seizoen geen hoofdtrainer te zijn in het amateurvoetbal. Hij vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer bij zondag-tweedeklasser Rolder Boys. Zo zou hij meer tijd over houden voor FC Emmen. Maar de geboren Groninger kreeg, twee weken geleden, tot zijn grote verrassing te horen dat de club voor komend seizoen een ander type assistent-trainer zoekt.
Volgens directeur Wim Beekman is de keuze om afscheid te nemen van Drent een unanieme beslissing van het bestuur. Drent, die dolgraag een tweede seizoen assistent-trainer wilde blijven bij FC Emmen, was zelfs bereid om een deel van zijn salaris in te leveren. Hij vond hiervoor dus geen gehoor bij de Emmer clubleiding.

André Mulder

De opvolger van Martin Drent wordt André Mulder, de Nieuw-Amsterdammer die na drie seizoenen afscheid neemt van zondageersteklasser SC Erica. Daarvoor was Mulder, die een sportzaak runt in zijn woonplaats, trainer van HODO, Dalen, Germanicus en Gramsbergen. Sinds het seizoen '95-'96 is hij actief als hoofdtrainer in het amateurvoetbal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl