Statenvragen over fraudeonderzoek Marple

ASSEN - De SP stelt Statenvragen over het fraudeonderzoek bij de provincie Drenthe door recherchebureau Marple. Dat bureau is in opspraak gekomen.

Plichtsverzuim

Marple deed namens de provincie onderzoek naar mogelijk plichtsverzuim door vier ambtenaren. Na maanden onderzoek, waarbij auto's met track- en trace-bakens zijn gevolgd, personen zijn geobserveerd, telefoongesprekken zijn afgeluisterd en vele mogelijke getuigen zijn gehoord, werden de vier ambtenaren in februari geschorst. Dit draaide in maart uit op een aanzegging tot strafontslag.

Politie

Uit onderzoek van RTV Drenthe blijkt dat onderzoeksleidster Greet Elsinga ook bij de nationale politie werkt. Die stelt nu een intern onderzoek in naar Elsinga en ondertussen mag ze geen recherchewerk meer doen voor Marple.

Vraagtekens

De SP zet vraagtekens bij de gang van zaken rondom het onderzoek. De partij wil onder meer weten hoe de provincie bij Marple terecht is gekomen en of er afspraken zijn gemaakt over de onderzoeksmethode. De SP vindt de methode van het recherchebureau ver gaan en vraagt zich af of dit wel toegestaan is. Verder wil de partij weten of de provincie wist dat Elsinga ook bij de politie werkt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl