Man vrijgesproken van misbruik kinderen

Justitie
Justitie
ROLDE - Een 20-jarige man uit Rolde is vrijgesproken van het seksueel misbruiken van een 7-jarig meisje en een 8-jarig jongetje.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog zestig uur werkstraf tegen de man. Hij zou de kinderen in de zomer van 2012 hebben betast in een zorginstelling in Rolde, waar de drie waren opgenomen. Volgens de rechtbank is er te weinig bewijs voor het misbruik van de jonge kinderen.

In de zaak van het meisje had de rechtbank alleen haar verklaring. Het meisje zei getuige te zijn geweest van het misbruik van het jongetje. Maar omdat het jongetje bij de politie verklaarde dat er geen andere mensen bij waren toen de Roldenaar hem betastte, hield de rechtbank ook in die zaak maar één belastende verklaring over.

De 20-jarige Roldenaar ontkende bij de politie en in de rechtszaal stellig beide kinderen te hebben aangeraakt. Hij verklaarde dat hij het meisje zelfs niet eens kende. De man verblijft al vanaf zijn vijfde in instellingen. Hij lijdt onder meer aan PDD-NOS en een ontwikkelingsachterstand.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl