Werkstraf voor misbruik via de webcam

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
HOLLANDSCHEVELD - Een 24-jarige man uit Holllandscheveld is veroordeeld tot 160 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.
Begin 2012 haalde hij een 12-jarige jongen, die hij via internet kende, over om zichzelf te bevredigen voor de webcam. Ook liet hij de jongen toekijken terwijl hij zichzelf bevredigde. Dit gebeurde in drie maanden tijd meerdere keren.

Via een chatsite voor kinderen kwam de man uit Hollandscheveld met het slachtoffer in contact. De jongen vertelde dat hij veel problemen had thuis en de twee chatten daar veel over. Het slachtoffer zag de Hollandschevelder als een vriend die hij kon vertrouwen. Uiteindelijk bracht de man de chatgesprekken op het onderwerp seks, waarna het volgens hem helemaal mis ging.

De moeder van de 12-jarige jongen stapte naar de politie toen ze ontdekte waar haar zoon mee bezig was. Daar verklaarde het kind dat hij zich gedwongen voelde om mee te doen, omdat de man intimiderend overkwam. De man uit Hollandscheveld verklaarde in de rechtszaal dat hij walgde van zijn eigen gedrag.

De rechtbank gelooft dat de man oprecht is en echt het besef heeft dat hij fout zat. Reclasseringsbegeleiding of behandeling, zoals de officier van justitie eiste, vindt de rechtbank daarom niet nodig. Omdat het misbruik ruim twee jaar geleden plaatsvond, kreeg de Hollanschevelder ook geen voorwaardelijk celstraf. Die had het Openbaar Ministerie wel geëist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl