Raad van State: geen overlast door papegaaienopvang

ERICA - De gemeente Emmen heeft volgens de Raad van State geen fouten gemaakt met de verplaatsing van de papegaaienopvang naar de Warmoesweg in Erica. De buren van de opvang klaagden over geluidsoverlast en ongedierte.
In een definitieve uitspraak veegt de Raad alle bezwaren tegen de verleende omgevingsvergunning van tafel. De buren hebben niet bewezen dat de komkommers worden aangetast door een insectenplaag die afkomstig zou zijn van de papagaaienopvang.

Michel van der Plas van de Stichting Papegaaienhulp neemt volgens het bestuursrechtscollege meer dan genoeg maatregelen om overlast voor zijn buren tot het minimum te beperken. Zo komt er regelmatig een ongediertebestrijder langs om de boel in en buiten de kassen in de gaten te houden. Van der Plas maait het onkruid langs zijn kassen. Ook van een onaanvaardbare geluidsoverlast door krijsende papegaaien is geen sprake, aldus de Raad.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl