Ondernemer looft beloning uit voor het 'breken van botten' van een inbreker

KLAZIENAVEEN - Ondernemer Stijn de Mos looft geld uit voor het 'breken van botten' van een inbreker. In de nacht van 16 op 17 april werd er ingebroken in het kantoor van het APK Centrum in Klazienaveen. De Mos looft 5000 euro uit voor de tip die leidt naar de dader. Ook geeft hij 100 euro per gebroken bot.

In het kantoor aan de Brugstraat in Klazienaveen zou kasgeld en vakantiegeld van medewerkers hebben gelegen. Volgens De Mos zijn de beelden van de camera's nog in onderzoek bij de politie. In een persoonlijke boodschap aan de dader zegt De Mos: "Ik hoop dat u zich aan zult geven bij de politie, dat lijkt me ook een stuk veiliger dan dat ik u vind."


In een reactie laat De Mos weten dat mensen de oproep niet letterlijk moeten nemen. "Ik heb het filmpje in een opwelling gemaakt en wil de dader of daders zo dwingen om zichzelf aan te geven bij de politie." Hij heeft het filmpje inmiddels van internet verwijderd.


Politiewoordvoerder Ron Reinds zegt dat hij de emoties wel begrijpt. Een beloning voor een tip mag altijd worden uitgeloofd. "Maar het breken van botten, dat tolereren wij niet", aldus Reinds.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: