'Bouw kan verdienen aan energieneutraal maken huurwoningen'

EMMEN - De noordelijke bouwsector kan geld verdienen met een nieuwe manier van bouwen. Dat zegt woningcorporatie Lefier in Emmen. Lefier doet mee met het landelijke project Stroomversnelling, waarbij huurwoningen energieneutraal worden gemaakt.
In het noorden zijn duizenden huurwoningen die energieneutraal gemaakt moeten worden. Lefier doet in Nieuw-Buinen en Stadskanaal een proef. Dat wordt gedaan door de woningen als het ware in te pakken met in fabrieken gebouwde wanden en daken. En dat biedt kansen voor woningcorporaties, maar ook voor bouwondernemers. Volgens Lefier is deze manier van bouwen goedkoper, maar vraagt het wel aanpassing van bouwondernemers in de manier van werken.

Volgens voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland, de vereniging van bouwondernemers, is dit een kans voor de bouwsector. Bouwend Nederland kijkt dan ook met belangstelling naar de uitkomsten van de proef die door Lefier wordt gedaan. Lefier heeft inmiddels twee woningen 'ingepakt' en energieneutraal gemaakt. Dat moeten er de komende jaren nog veel meer worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl