Collegeonderhandelingen in Assen nu verder met PLOP

Gemeente Assen maakt morgen bekend waar het azc komt
Gemeente Assen maakt morgen bekend waar het azc komt
ASSEN - De collegeonderhandelingen in Assen gaan verder met de stadspartij PLOP als vierde collegepartij.
De kerncoalitie van PvdA, D66 en ChristenUnie heeft woensdagavond al een verkennend gesprek gevoerd met PLOP. De stadspartij is nu in ineens in beeld voor het college in Assen, omdat de besprekingen met de SP woensdagmorgen definitief zijn afgebroken. De partijen konden het inhoudelijk niet eens worden.

Volgens formateur Albert Smit van de PvdA is PLOP ook als winnaar uit de verkiezingen gekomen en is de partij getalsmatig, met vier zetels, ook de eerstvolgende partij die voor een collegeplek in aanmerking komt. Ook zijn er voldoende aanknopingspunten om verder te praten en geen breekpunten.

Beoogd wethouder voor PLOP is Ruud Wiersema, die al eerder wethouder is geweest in Assen. Volgens de PLOP-aanvoerder is er ook tussen de personen onderling een goede verstandhouding en is er zeker voldoende perspectief voor een college met PLOP. Vrijdag praten de partijen verder.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.