Schenking voor Oorlogs Informatiecentrum Drenthe

ASSEN - Het Oorlogs en Informatiecentrum Drenthe krijgt negentig oorlogsbrieven, briefkaarten en een schetsboek van een Duitse soldaat aangeboden. De oorlogsdocumenten zijn nu nog in handen van Historische Vereniging Ol Eel.
De brieven zijn tussen 1939 en 1940 geschreven door Hendrik Arends, een gemobiliseerde militair uit Eelde. Hij schreef de brieven aan zijn tweelingzus Antje. De brieven geven een goed beeld van het dagelijks leven tijdens de mobilisatie.

Het schetsboek is in 1941 gemaakt door de Duitse militair Gefreiter Fritz Junghans. Hij portretteerde zijn kameraden op vliegveld Eelde en bracht ook de werkzaamheden op het vliegveld in beeld. Het schetsboek is door de Duitse militairen in hetzelfde jaar uitgegeven als herinneringsboek. Een van die exemplaren wordt nu geschonken aan het OICD.

De Stichting Oorlogs Informatiecentrum Drenthe verzamelt documenten, foto's en films die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog in Drenthe. De officiële overdracht van de oorlogsbrieven en het Duitse schetsboek is op 5 mei in het Drents Archief.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl