Organisator TT-Run gooit handdoek niet in de ring

ASSEN - De organisator van de TT-Run Frank Beekman zegt dat hij de handdoek niet in de ring gooit als het evenement volgend jaar geen subsidie meer krijgt van de gemeente.
De gemeente Assen heeft de organisatie laten weten dat het evenementenbudget flink omlaag gaat in 2015 en dat de kans groot is dat de TT-Run geen subsidie meer krijgt. De afgelopen jaren kreeg het hardloopevenement vijfduizend euro.

Beekman hoopt dat de gemeente inziet wat de waarde van de TT-Run is voor Assen. Volgens hem komt dertig tot veertig procent van de lopers van buiten Drenthe. Mocht er geen subsidie komen dan hoopt de organisatie op andere sponsoren.

De organisator ziet het niet zitten om de startkosten van de lopers te verhogen. Zelfs een verhoging van 2 euro zou volgens hem te veel zijn. "Vijftien euro is de reguliere prijs voor hardloopwedstrijden. Bij een hogere prijs heb je de kans dat er minder deelnemers komen."

Beekman hoopt dat de TT-Run in 2015 doorgaat. "Bij 3500 deelnemers zijn we uit de kosten en kunnen we ons helemaal zonder subsidie redden. We hopen nog door te kunnen groeien." Dit jaar wordt de hardloopwedstrijd op 21 juni gehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl