Drentse VMBO-scholieren krijgen les van veteranen

Leerlingen van het Roelof van Echten College in Hoogeveen volgen een gastles
Leerlingen van het Roelof van Echten College in Hoogeveen volgen een gastles
ASSEN - Honderden VMBO-scholieren in Drenthe doen tijdens de Maand van de Vrijheid mee aan het project Missie Volbracht. De leerlingen krijgen les van veteranen, die vertellen over de Tweede Wereldoorlog maar ook over recente oorlogsmissies.
In Drenthe gebeurt het vaker dat veteranen vertellen voor de klas, maar meestal is dit op basisscholen. Dit is het eerste project dat zich volledig richt op VMBO-scholieren. Missie Volbracht is een initiatief van Stichting Prinsessendag in Assen. De stichting heeft de gastlessen opgezet in samenwerking met Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Bevrijdingsfestival Drenthe en het Landelijk Steunpunt.
Het bezoek van een veteraan in de klas vormt volgens de initiatiefnemers een bijzondere voorbereiding op 4 en 5 mei en laat een onuitwisbare indruk achter. De gastsprekers hebben een opleiding gevolgd om op een verantwoorde manier hun verhaal te vertellen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl