Voor Görtz, Bakkati en Metaj lijkt er toekomst bij FC Emmen

Said Bakkati
Said Bakkati
VOETBAL - Joop Gall, de trainer van FC Emmen hoopt dat topscorer Roland Bergkamp ook volgend seizoen in de JENS-vesting te bewonderen is. Ook breekt de oefenmeester een lans voor verdediger Kevin Görtz en Said Bakkati. Beide spelers hebben onlangs een ontslagbrief in de bus gekregen, maar Gall ziet voor de twee nog wel toekomst bij de Drentse club. Ook voor Shkodran Metaj lijkt er nog toekomst bij FC Emmen.
"Ik denk niet dat Bergkamp bluft en dat er dus weldegelijk interesse is vanuit de eredivisie. Ik kan alleen hopen dat hij blijft", aldus Gall.

Over Kevin Görtz is Gall de laatste weken zeer te spreken. "Sinds we met elkaar gesproken hebben is Kevin veel meer ontspannen. De stress lijkt eruit. Als hij zo speelt dan misstaat hij niet in de selectie van komend seizoen. Daarnaast is het een jongen uit de regio. Ook dat is voor ons belangrijk. Met Kevin moeten we binnenkort maar eens gaan praten."

Said Bakkati, die dit seizoen niet onomstreden is op de rechtsbackpositie, is volgens Gall een speler die met zijn ervaring heel belangrijk is. "Zeker als je bedenkt dat we ook volgend seizoen geen hele brede selectie zullen hebben. Said weet wat er gevraagd wordt als profvoetballer. Welke speler kan zeggen dat hij zo'n staat van dienst heeft? Fred Rutten heeft het altijd over spelers die belangrijk zijn in de kleedkamer. Said is zo'n speler."

De derde speler met een aflopend contract, die mogelijk toch in aanmerking komt voor een nieuwe verbintenis, is Shkodran Metaj. "Al gaan we Shkodran niet meer beoordelen als vleugelverdediger, maar als middenvelder. Er moet een nieuwe linksback komen. Dat is zeker", besluit Gall.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl