Hoger beroep ex-marinier uitgesteld

COEVORDEN - Het hoger beroep tegen ex-marinier Marcel T. uit Emmen is uitgesteld. Zijn advocaat wil dat er extra onderzoek wordt verricht naar de poging tot moord waarvan T. onder meer wordt verdacht.
De 44-jarige ex-marinier drong in juli 2009 ondanks een huisverbod de woning van zijn ex in Coevorden binnen en gijzelde haar en hun kinderen. Hij bond zijn vrouw vast en mishandelde haar. Hij zou haar daarbij ook hebben gestoken met een dolk. De advocaat van T. wil dat er extra onderzoek wordt gedaan naar het steekincident. Het gerechtshof in Leeuwarden beslist over twee weken of dit mag gebeuren.

Rechtbank

Bij de rechtbank in Assen deed T.'s advocaat eerder al hetzelfde verzoek. Daar werd het afgewezen. De rechtbank sprak de Emmenaar vrij van poging tot moord. Begin 2012 kreeg hij 419 dagen celstraf voor poging zware mishandeling, gijzeling en het overtreden van het huisverbod. Het Openbaar Ministerie had vijf jaar cel geëist en ging in hoger beroep.

Geweld

Na zijn veroordeling in 2012 is de ex-manier nog twee keer bestraft voor geweldsincidenten. Dat bleek tijdens de zitting bij het hof. In 2012 mishandelde hij vier mensen tijdens een carnavalsviering in Overijssel en vorig jaar moest hij opnieuw voorkomen voor een geweldsincident in een kroeg in Dalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl