Bekerdroom MSC spat onnodig uiteen

VOETBAL - Hoofdklasser MSC heeft de wedstrijd tegen topklasser ONS Sneek niet weten te winnen: de club verloor met 2-1.
Daarmee plaatsten de Friezen zich voor de finale van de noordelijke districtsbeker. Voor MSC rest de troostprijs: volgend seizoen zit de Meppeler club in de koker van de landelijke beker.

Het publiek kreeg in Sneek een heerlijke wedstrijd te zien, met heel veel kansen, een rode kaart en een geweldig keepende Ivan Landlust van ONS. De ene na de andere levensgrote kans keerde de doelman van de thuisploeg, die na ruim een half uur topscorer Sandor van der Heide met een directe rode kaart moest missen. Op dat moment stond het overigens wel 1-0 voor de nummer 7 in de zaterdagtopklasse, door een treffer van De Boer. MSC, dat voor de openingstreffer al twee keer had kunnen scoren, trok na de rode kaart meer en meer ten aanval. De formatie van het trainersduo Brandsma/Blom kreeg voldoende kansen op de 1-1, maar achtereenvolgens Camiel Fidom, Camiel Fidom, Scholte ter Horst, Van Duuren, Zomer, Camiel Fidom, Oosterkamp en Jos Fidom scoorden niet.

Twintig minuten voor tijd viel dan toch de terechte gelijkmaker. Carlos Lopes Macedo schoot fraai raak, kort nadat ONS nog de paal had geraakt in een spaarzame counter. De slotfase van de wedstrijd was bloedstollend spannend en juist op het moment dat iedereen zich leek te verzoenen met een strafschoppenserie, scoorde Curty Gonzales de 2-1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl