30.000 bezoekers voor WK Superbike

ASSEN - Zo'n 30.000 mensen hebben dit weekend het WK Superbikes in Assen bezocht. Het was de 23ste editie van het WK op het TT-circuit.
Het aantal bezoekers is ongeveer even hoog als de afgelopen twee jaar. De bezoekers zagen de Fransman Sylvain Guintoli en de Brit Jonathan Rea de twee hoofdraces winnen. De winst bij de WK Supersportrace ging naar de Rotterdammer Michael van der Mark.

Arjan Bos, voorzitter van het TT-Circuit, hoopte op meer bezoekers dit weekend, maar dat zat er niet in. Volgens Bos mist het WK een grote naam, zoals in het verleden Carl Fogarty. "Zo'n Michael van der Mark, dat brengt wat teweeg. Ik hoop dat de Nederlandse talenten zich doorontwikkelen en aan de top komen. Ik weet zeker dat er dan duizenden mensen extra naar het evenement komen," aldus Bos.

Verkeerscontroles

Dit weekend zijn vijf rijbewijzen ingenomen bij verkeerscontroles rondom het WK Superbikes. Teams van de verkeerspolitie uit Drenthe, maar ook uit IJsselland, Twente en Gelderland werkten daar aan mee. Het hele weekend werden er ook extra controles gehouden onder bezoekers. De politie zette daar onder meer videoauto's voor in. Vijf bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt voor te hard rijden. Vier van hen reden tussen de 135 en 145 kilometer per uur op een weg waar maximaal 80 is toegestaan. Eén bestuurder reed 115 waar maximaal 50 gereden mag worden. Van de vijf bestuurders die hun rijbewijs kwijtraakten waren er vier motorrijders, waarvan één ook nog een zoontje achterop had.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl