Celstraf voor Friese dieseldief

De rechter in Assen legde alleen een boete op
De rechter in Assen legde alleen een boete op
ASSEN - Een 36-jarige man uit het Friese Dokkum is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor het stelen van diesel en een poging daartoe.
De geboren Eeldenaar werd vorig jaar in de nacht van 14 juni betrapt op een afgesloten terrein in Dwingeloo waar hij 30 jerrycans aan het vullen was met diesel uit vrachtwagens. Toen de politie eraan kwam, rende hij het bos in. Kort daarna werd hij geblesseerd gevonden op een bankje.

In januari werd de Dokkumer opnieuw betrapt op het stelen van diesel uit een vrachtwagen op een doodlopende weg in Peize. Voordat hij met de slang de tank leeg kon tappen, werd hij betrapt door een voorbijganger die zijn hond uitliet. Die belde de politie.

De man verklaarde voor de rechtbank dat hij door een slechtlopend bouwbedrijf in de financiële problemen was geraakt. De rechter hield er bij de straf rekening mee dat hij geen strafblad had.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl