Boer noemt zorgen over geel gras onterecht

HAVELTE - Veehouder Johan van de Berg in Havelte stelt dat alle commotie over zijn perceel dood geel gras volledig onterecht is.
Van de Berg spoot op 10 april zijn gras dood en laat sinds afgelopen vrijdag zijn koeien er weer op grazen. Op de sociale media wordt verontwaardigd gereageerd. Veel mensen denken dat de koeien ongezond gras eten en dat dit schadelijk is door de koe en de melk.

Johan van de Berg snapt de verontwaardiging, maar vindt die niet terecht. Met de gezondheid van de koe en de kwaliteit van de melk is volgens hem niks aan de hand, omdat de veiligheidsmarge van vijf dagen tussen spuiten en beweiden, ruim is gehanteerd.

Dat zegt ook Dirk Bruins uit Dwingeloo, die namens LTO Nederland bestuurslid is van de vakgroep Melkveehouderij. Wel vindt Bruins het van veehouder Van de Berg voor de beeldvorming van de boer niet erg handig zijn koeien te laten grazen op dood geel gras.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl