Meerkampster Goor knokt voor EK

ATLETIEK - Myrte Goor uit Assen is de nummer zestien van de wereld op de indoor meerkamp. Ook won ze twee nationale titels op rij. Maar toch zal het een hele klus voor haar worden om zich te plaatsen voor een groot toernooi.
Dat heeft alles te maken met de binnenlandse concurrentie. 'Ze is in het verkeerde land geboren, Nederland is een echt meerkampland', zegt bondscoach Ronald Vetter. Ondanks haar twee nationale titels is ze eigenlijk de nummer vijf van Nederland. Door de zware fysieke inspanning van de meerkamp, kunnen topatleten maar vijf toernooien per jaar doen. Daardoor moeten ze keuzes maken en laten ze het Nederlands Kampioenschap vaak links liggen.

Goor traint onder meer met Nadine Broersen die onlangs Wereldkampioene indoor werd. Ook Remona Fransen, Anouk Vetter en Dafne Schippers zijn vooralsnog sterker

Goor traint negen keer per week. Acht trainingen werkt ze af op Papendal. Ook slaapt ze daar twee nachten. Verder woont ze in Assen. Ze blinkt vooral uit in kogelstoten en hoogspringen. Inmiddels springt ze 1.80 m en daarmee werd ze ook tweede op het Nederlands Kampioenschap hoogspringen.

Door een voetblessure was Goor ook nog eens vier jaar uit de roulatie, maar de laatste twee jaar heeft ze zich weer helemaal teruggeknokt. Ze doet er alles aan haar eigen puntenrecord op te krikken. Haar doel is zesduizend punten. En wie weet is dat ooit genoeg voor plaatsing voor het Europees Kampioenschap.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl