Advocaat: geldschieter oplossing voor Asser ruitengooier

ASSEN - Advocaat Hugo Pellinkhof heeft een anonieme geldschieter gevonden voor zijn cliënt Marvin P. De 38-jarige Assenaar staat vandaag opnieuw terecht voor het ingooien van een ruit in de stad. Hij doet dit om vast te kunnen zitten, zodat hij onderdak heeft.
Nu zich een geldschieter heeft gemeld, komt er volgens Pellinkhof een eind aan de overlast die Marvin P. al een jaar veroorzaakt in Assen. De advocaat zegt dat de gulle gever, die anoniem wil blijven, 2.500 euro over heeft gemaakt. Met dat geld kan P. tijdelijk onderdak regelen en rondkomen tot hij een uitkering heeft als hij uit de gevangenis is.
De Assenaar zit nu nog vast. Hij is meerdere keren veroordeeld tot celstraffen voor het ingooien van ruiten. Telkens als hij vrijkwam, gooide hij weer een ruit in om weer vast te kunnen zitten. Dit deed P. sinds hij in februari vorig jaar uit een opvangcentrum van het Leger des Heils werd gezet. Volgens de regels moest hij daar na zes maanden weg, maar dat betekende dat hij in de vrieskou op straat belandde.

Vandaag buigt de meervoudige kamer van de rechtbank zich over de zaak. Waarschijnlijk gaat het Openbaar Ministerie de ISD-maatregel eisen, die is bedoeld voor veelplegers. Als de rechtbank die oplegt, verdwijnt P. twee jaar achter de tralies. Pellinkhof hoopt ISD te kunnen voorkomen nu er een geldschieter is gevonden voor als P. op vrije voeten komt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl