WKE betreurt onzichtbare rol gemeente richting Belastingdienst

EMMEN - Voetbalclub WKE betreurt dat de gemeente Emmen geen rol wil spelen in de strijd tegen de Belastingdienst. Gisteravond werd bekend dat de Belastingdienst het faillissement van de club gaat aanvragen.
WKE moet een belastingschuld van 570.000 euro betalen, maar omdat de club de deadline liet verstrijken werd de inventaris ingevorderd en geveild.

Volgens advocaat Geene, die de Stichting Red WKE vertegenwoordigt, is de gemeente, ten onrechte, onzichtbaar in het hele proces. Geene: 'Ik denk dat de gemeente kan bemiddelen tussen de Belastingdienst en WKE en kijken waar de problemen zitten en als er dan een tijdelijk overbruggingsprobleem zou zijn, zou de gemeente kunnen helpen, zoals ze meer clubs helpen. WKE heeft een bijzondere functie binnen de Emmer gemeenschap en dat mag de gemeente ook wat waard zijn."

De gemeente laat op haar beurt opnieuw weten dat het een zaak tussen de club en de Belastingdienst is. En dat ze zich daar niet mee bemoeit.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl