Principeakkoord in Assen tussen PvdA, D66, CU en PLOP

ASSEN - Er is in Assen een principeakkoord tussen PvdA, D66, ChristenUnie en PLOP over de collegevorming. De vier partijen zijn het zojuist eens geworden over het bestuursprogramma en de portefeuilleverdeling onder de vier wethouders.
Vrijdag komen de partijen naar buiten met het bestuursakkoord. In de tussentijd wordt de overeenkomst voorgelegd aan de fracties en de leden. Formateur Albert Smit van de PvdA is blij dat de onderhandelingen met PLOP succesvol zijn afgerond.

De wethouders zijn Albert Smit (PvdA), Maurice Hoogeveen (D66), Harmke Vlieg (ChristenUnie) en Ruud Wiersema (PLOP). Aanvankelijk probeerde de kerncoalitie van PvdA, D66 en CU een college te vormen met de SP, omdat die de grote winnaar was van de verkiezingen in Assen maar dat mislukte vorige week. Daarop werden gesprekken geopend met stadspartij PLOP. De coalitie kan rekenen op een meerderheidssteun van 20 zetels van de 33 raadszetels in Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl