Prijs voor mindervalidenpaden Dwingelderveld

Het Dwingelderveld
Het Dwingelderveld
DWINGELOO - Staatsbosbeheer krijgt voor de inzet voor mensen met een lichamelijke beperking in Nationaal Park Dwingelderveld de 'Goed voor elkaar-prijs'.
In het park loopt al sinds begin jaren negentig een verhard wandelpad, het zogeheten Familiepad Spier. De 'Goed voor elkaar-prijs' komt van het Kenniscentrum Groen en Handicap.

Vrijwillige ambassadeurs van het Kenniscentrum zijn op pad geweest in het nationaal park. Daarbij is gekeken naar de toegankelijkheid voor minder validen. Het familiepad vanaf het oriëntatiecentrum van Staatsbosbeheer in Spier, loopt door het bos en langs het Blankeveen.

Inmiddels is ook een nieuw mindervalidenpad in gebruik genomen. Deze loopt via het opnieuw ingerichte landbouwgebied Noordenveld naar de schaapskooi. Onderweg zijn twee vlonderpaden aangelegd. De 'Goed voor elkaar-prijs' wordt donderdag uitgereikt aan vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl