"Route binnendoor naar Emmen moet onaantrekkelijker"

EXLOO - Het nieuwe college van Borger-Odoorn stemt in met de nieuwe aansluiting bij Klijndijk op de N34. Die variant is bij de provincie favoriet, maar is in Klijndijk en 't Haantje omstreden. Wel wil de gemeente dat sluipverkeer richting Emmen zwaar wordt ontmoedigd.
Daarmee zit het nieuwe gemeentebestuur van Borger-Odoorn op dezelfde lijn als de onderzoekers die onlangs nogmaals naar de plannen hebben gekeken. De onderzoekers staan achter de keuze voor een nieuwe aansluiting bij Klijndijk, in plaats van de huidige op- en afritten Emmen-Noord en Odoorn. Wel raden ze de betrokken overheden aan om de reis via de Hoofdweg en de Odoornerweg onaantrekkelijker te maken.

De nieuwe wethouder van Gemeentebelangen in Borger-Odoorn, Freek Buijtelaar, is het daar mee eens. "We zullen met buurgemeenten Emmen en de provincie daar heel goed naar moeten kijken. Duidelijk is wel dat alleen het verlagen van de snelheid naar 60 kilometer per uur onvoldoende is, dat geeft maar een minuut extra reistijd."

Buijtelaar vindt ook dat de aanpassingen aan de wegen gelijk met de aanpak van de N34 moeten gebeuren. "Want als een sluiproute eenmaal ingeburgerd is krijg je dat er heel moeilijk weer uit."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl