Spong advocaat Hoogeveense moordverdachte

Het huis van het vermoorde echtpaar in Exloo
Het huis van het vermoorde echtpaar in Exloo
ASSEN - Marcos R. uit Hoogeveen, die samen met zijn broer wordt verdacht van de moorden op Berend Smit en het echtpaar Veenendaal, wordt bijgestaan door advocaat Gerard Spong uit Amsterdam.
Zijn broer Admilson heeft Noortje Lut uit Eindhoven als raadsvrouw. Op 3 juni dient de eerste regiezitting in de moordzaak bij de rechtbank in Assen. De rechter-commissaris heeft bepaald dat Marcos R. voor de inhoudelijk behandeling van de zaak onderzocht moet worden in het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht. Of zijn broer daar naar toe gaat, beslist de onderzoeksrechter volgende week.

De Hoogeveense broers werden op 3 maart opgepakt en bekenden begin deze maand dat ze Berend Smit in november 2012 in het Dwingelderveld hebben doodgeschoten. Dit gebeurde met een militair wapen, gestolen vanuit de kazerne in Havelte, waar Admilson heeft gewerkt. De broers bekenden ook in juli vorig jaar Jan en Greet Veenendaal in hun woning in Exloo om het leven te hebben gebracht. Het motief voor de moorden was geldnood. De broers namen onder meer bankpassen van hun slachtoffers mee.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl