Actie om Kyteman naar Meppel te halen

MEPPEL - De partij Sterk Meppel heeft het nieuwe college van B en W gevraagd om te onderzoeken of de artiest Kyteman met zijn gevolg in de stad onder kan worden gebracht.
Aanleiding voor het verzoek is de aanstaande leegstand van schoolpanden. Sterk Meppel maakt zich daar zorgen over. Komende zomer verhuizen verschillende scholen naar de onderwijscampus Ezinge. Volgens Sterk Meppel dreigen de panden waarin de scholen nu nog gehuisvest zijn hierdoor te verloederen.

Kyteman en zijn orkest kregen eerder te horen dat zij de oefenruimte en studio Kytopia in Utrecht over drie maanden moeten verlaten. Hierdoor staan hij en veertig andere muzikanten op straat. Meppel is dit jaar culturele hoofdstad van Drenthe. De komst van Kyteman naar Meppel zou volgens Sterk Meppel mede daarom geweldig zijn.

Kyteman zei vrijdag op radiozender 3fm dat hij het een 'tof' aanbod vond. Hij weet niet of Kyteman en zijn orkest net zo goed tot zijn recht komen in Utrecht. Hij suggereert dat de Meppelse muziekscene wellicht terecht kan in het gebouw.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl