Camera's Klazienaveen mogen blijven hangen van rechter

KLAZIENAVEEN - De beveiligingscamera's van montagebedrijf Van der Giezen in Klazienaveen mogen blijven hangen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Assen bepaald.
Aan het bedrijfspand aan de Saffraan hangen twee camera's en die zijn de buurman, grondverzetbedrijf Hölscher, een doorn in het oog. Volgens Hölscher filmen de camera's ook zijn terrein en kunnen ze zelfs recht in zijn woning filmen. Hij voelt zich daardoor bespied en in zijn privacy aangetast. Omdat de buren er onderling niet uitkwamen, stapte Hölscher twee weken geleden naar de rechter.

Hölscher eiste dat Van der Giezen de twee camera's zou weghalen of zou afschermen met kapjes, zodat ze alleen op zijn eigen terrein zouden filmen. Volgens de rechter onderbouwt Hölscher niet op welke manier Van der Giezen inbreuk op zijn privacy maakt. De rechter vindt dat daarvoor te weinig bewijs is en dus mogen de camera's blijven hangen.

Van der Giezen liet tijdens de rechtszaak al weten dat hij met de camera's alleen zijn terrein wil beveiligen. Ook zei hij dat hij de beelden niet bekijkt, maar alleen opslaat, zodat hij ze kan terugkijken als er wordt ingebroken. Volgens Van der Giezen hangen de camera's er al twee jaar en hadden de vorige buren er geen problemen mee.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.