Dorpsbelangen Nieuw-Roden eist onmiddellijke sloop centrumpanden

Nieuw-Roden
Nieuw-Roden
NIEUW-RODEN - Dorpsbelangen Nieuw-Roden eist in een brief aan B en W van Noordenveld dat direct wordt begonnen met de sloop van de winkelpanden in het centrum van het dorp.
De verpauperde panden zijn al jaren een doorn in het oog van de dorpsgemeenschap. Begin april zou grondeigenaar Green Development beginnen met de sloop. Maar nu blijkt dat opnieuw uitstel van een maand nodig is omdat het bedrijf nader onderzoek wil.

Dorpsbelangen zegt geen enkel vertrouwen meer te hebben. Omdat de sloopvergunning al is afgegeven is het volgens Dorpsbelangen onduidelijk welk aanvullend onderzoek nodig is. Bovendien zegt de vereniging in februari al bij de gemeente aan de bel te hebben getrokken omdat de leegstaande panden onveilig zouden zijn.

Plannen voor nieuwbouw in het centrum van Nieuw-Roden zijn al jarenlang onderwerp van overleg tussen de projectontwikkelaar en de gemeente.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl