Winnend Hoogeveen kan nacompetitie nog ontlopen

Robert Fik was tweemaal trefzeker
VOETBAL - In de strijd tegen degradatie heeft Hoogeveen een belangrijke 4-2 overwinning geboekt op middenmoter NEC uit Nijmegen. Bij rust was het 1-0 voor de ploeg van Casper Goedkoop.

Giovanni Duarte was verantwoordelijk voor die 1-0 ruststand. In de tweede helft brachten Lionel Huizing en Robert Fik de stand op 3-0 en na een tegentreffer van de uitploeg was het opnieuw Robert Fik die namens Hoogeveen trefzeker was (4-1). De tweede tegentreffer van NEC was vervolgens alleen nog voor de statistieken.
Met nog één wedstrijd te gaan - tegen degradant SC Joure - bezet Hoogeveen de twaalfde plek. Net als plek elf brengt die positie het spelen van promotie-degradatiewedstrijden met zich mee. De ploeg van Casper Goedkoop is met vier andere ploegen verwikkeld in een strijd om deze plekken te ontlopen.