Protos terug naar derde klasse

VOETBAL - Protos is kampioen geworden van de 4e klasse D. De ploeg uit Steenwijksmoer won zelf met 1-0 van DSC'65 en door de nederlaag van naaste concurrent KSC bij Gieten is Protos niet meer in te halen in de strijd om de titel.
Protos trof in DSC'65 een tegenstander die nog kans had op het winnen van de 3e periode. De eerste kans was ook voor de ploeg uit Dalerveen, maar Justin Meppelink zag zijn inzet net naast gaan. Nadat Stef Smits en Robin Soppe namens de thuisclub goede kansen hadden laten liggen, kwam Protos na zeventien minuten op voorsprong. Rick Meijerink profiteerde van verkeerd uitverdedigen van keeper Dennis Schiphorst-Haalweide. Ook in het verdere verloop van de eerste helft waren de betere kansen voor Protos. Stef Smits schoot tegen de keeper op en een hakbal van Roy Soppe ging net naast.

In de tweede helft gebeurde aanvankelijk erg weinig. Alleen Bram Mittendorf was voor Protos dicht bij een doelpunt. Pas in de slotfase kreeg de thuisclub de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Rick Meijerink schoot in kansrijke positie over en ook Dennis Overweg wist een strafschop niet te benutten, nadat Rick Meijering binnen de zestien meter onderuit was getrokken door keeper Schiphorst-Haalweide.

Door het kampioenschap van de 4e klasse D keert Protos na een afwezigheid van één seizoen terug naar de 3e klasse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl