Inwoners Dedemsvaart ontvoerd in Nigeria

DEDEMSVAART - Erhard Leffers en Marianne Vos uit Dedemsvaart zijn samen met de in Nederland wonende Nigeriaan Sunny Ofehe in Nigeria ontvoerd. Een woordvoerder van de drukkerij van Leffers heeft dit bevestigd tegenover het ANP.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan dat er een derde ontvoerde Nederlander is. Wie dat is, wil een woordvoerster niet zeggen. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om documentairemaker Jan Dries Groenendijk.

De drie waren in Nigeria om een blad van Ofehe te promoten. Ofehe heeft zijn eigen organisatie, die onder meer actievoert tegen de rol van Shell in de Niger Delta. Vos had in het blad geschreven. Leffers had het blad gedrukt. Ze waren in Nigeria op uitnodiging van de lokale gemeenschap, meldt Buitenlandse Zaken.

"We hebben met ontsteltenis kennisgenomen van de ontvoering'', zegt de woordvoerster. "Wij leven mee met de familie. Wij zullen er alles aan doen om de Nigeriaanse autoriteiten te bewegen om deze zaak zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen.''

Negatief reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar bepaalde gebieden in Nigeria in verband met de onveilige situatie daar. Ook moeten Nederlanders in heel Nigeria extra waakzaam zijn en grote menigten, demonstraties en drukbezochte locaties mijden. Ook zijn er berichten over dreigingen tegen Sheraton-hotels in het land, maar er is geen informatie over het tijdstip of een methode over een mogelijke aanval.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl