Zanger Jannes over zijn WKE 'Dit doet heel erg zeer'

EMMEN - Volkszanger Jannes heeft het zwaar nu zijn voetbalclub WKE wordt bedreigd met een faillissement. Tijdens de extra ledenvergadering van de club uitte hij voor het eerst zijn gevoelens over de bewogen weken die achter hem liggen.
"WKE is gewoon het hart van het woonwagencentrum. Ik heb hier zoveel meegemaakt. Ik zie hier m'n vrienden, m'n kinderen lopen hier rond. De club geeft zoveel vreugde. Als je bedenkt dat m'n opa het hier heeft opgericht samen met z'n neven. Dit mag nooit verdwijnen," aldus Jannes.

De emoties liepen afgelopen weken hoog op bij de club die kampt met een belastingschuld van 570.000 euro. De dag dat de inventaris werd ingevorderd is een zwarte dag in de clubgeschiedenis volgens Jannes. "Mensen waar je gek mee bent zitten te huilen op de fiets. Ze pakken spullen weg die hier al jaren staan. Spullen van mensen die er niet meer zijn en dat doet zeer."

Over de ledenvergadering is Jannes voorzichtig optimistisch: "Hier en daar zitten wat lichtpuntjes. We moeten niemand verwijten maken. We moeten naar de toekomst kijken en het samen oplossen."

De zanger uit Emmen heeft zelf toegezegd een bijdrage te leveren door middel van een benefietconcert. "Misschien wel met meerdere artiesten. Hoe het er precies uit komt te zien weet ik nog niet. Ik hoop dat ik kan rekenen op de steun van m'n fans en dat ik zo iets kan teruggeven aan de mensen waar ik van hou."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl