Werkstraf voor stalken ex en vernielen spullen

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
KOEKANGE - Een 49-jarige man uit Elim heeft een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand gekregen voor het stalken van zijn ex-partner. Ook vernielde de man spullen van haar.
De Elimmer reed in juli vorig jaar in een dronken bui met zijn scooter dwars door de schutting de tuin van de woning van zijn ex in Koekange binnen. Daar gooide hij met bloempotten en beelden. Ook beschadigde hij haar auto.

Verder bestookte de man zijn ex-partner en de kinderen maandenlang met beledigende en bedreigende telefoontjes, sms-, voicemail- en Facebookberichten. De rechter legde hem daarom naast zijn straf een contact- en gebiedsverbod op. Ook moet hij een schadevergoeding van ruim 3500 euro betalen. Omdat de man nog in zijn proeftijd zat van een ander misdrijf waarvoor hij eerder al is veroordeeld, moet hij nu ook een werkstraf van veertig uur uitvoeren die hij toen voorwaardelijk kreeg opgelegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl