PvdA keert zich tegen Transferium De Punt

ASSEN - De bouw van een transferium langs de A28 bij De Punt stuit op toenemende weerstand bij de PvdA. Dat bleek woensdag bij een vergadering van de commissie omgevingsbeleid in het provinciehuis.
De fractie van de PvdA is kritisch over het plan. Statenlid Jan Slagter vroeg zich hardop af of het maatschappelijk belang nog wel zo groot is dat je op de bewuste plek, zo dicht bij het Drentse Aa gebied, zo'n grote voorziening zou moeten aanleggen. Slagter wijst er ook op dat er sinds de eerste plannen in 2010 zijn gelanceerd veel is veranderd, zoals een verdubbelde N33 en de aanpak van de zuidelijke ringweg in Groningen. De PvdA pleit daarom voor een heroverweging.

Andere partijen steunden de PvdA in eerste instantie, maar een meerderheid lijkt wel eerst de milieu effect rapportage (MER) nog te willen afwachten. Gedeputeerde Henk Brink houdt vast aan de bouw van een transferium met 2.000 plaatsen. Hij wijst er op dat daarover afspraken zijn gemaakt in het coalitieakkoord. Hij is wel bereid om het transferium gefaseerd op te bouwen. Bij de behandeling van de voorjaarsnota in juni komt er meer duidelijkheid.

Zie meer:


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl