Gedeputeerde Brink buigt voor actiegroep Klijndijk

ASSEN - De actiegroep Klijndijk die strijdt tegen een nieuwe aansluiting op de N34 bij het dorp heeft een voorlopige overwinning behaald. Gedeputeerde Henk Brink houdt ook de optie open om de huidige aansluiting Emmen-Noord aan te passen en open te houden.
Dat bleek vanavond na een lang en pittig debat in het provinciehuis, voor een volle publieke tribune. Een ruime meerderheid in de commissie omgevingsbeleid dwong gedeputeerde Brink om te buigen. Volgens Brink blijkt uit alle studies dat een nieuwe aansluiting bij Klijndijk beter is, maar hij wordt daarin alleen gesteund door zijn eigen partij de VVD.

Na druk van de partijen deed Brink de toezegging dat ook de variant Emmen-Noord wordt doorgerekend en als volwaardig alternatief wordt voorgelegd aan de gemeenteraad van Borger-Odoorn. Die moet uiteindelijk beslissen over een nieuw bestemmingsplan.

Voorzitter Relly Blokzijl van het actiecomité is blij met de beweging die gedeputeerde Brink heeft gemaakt. "Ik kan eindelijk weer eens lachen. We hebben deze slag gewonnen, maar we zijn er nog niet."

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl