TVM zegt sport vaarwel

HOOGEVEEN - Transportverzekeraar TVM zegt na een periode van 28 jaar de sport vaarwel. Het bedrijf uit Hoogeveen had de afgelopen veertien jaar een eigen schaatsploeg, daarvoor was het veertien jaar lang actief in het wielrennen met een eigen profploeg.
"De sportsponsoring heeft ons in die periode ontzettend veel gebracht en we onderkennen de kracht van sport, maar we kiezen nu duidelijk voor een andere richting", bevestigt TVM-directeur Arjan Bos de nieuwe koers.

Wielrennen

Sinds TVM vorig jaar tijdig aangaf na de Olympische Spelen van Sotsji uit het schaatsen te stappen, werden alternatieven onderzocht, zowel binnen als buiten de sport. Daarbij is serieus gekeken naar sponsormogelijkheden in het wielrennen, de auto- en de motorsport. Vooral over een rentree in het wielrennen werd veel gespeculeerd.

3 miljoen euro

De schaatsploeg van TVM, met onder andere Sven Kramer en Ireen Wüst in de gelederen, kostte het bedrijf jaarlijks 2,5 tot circa 3,5 miljoen euro. Bos: "Een dergelijk bedrag willen we meer flexibel gaan aanwenden, zodat we kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen. Onze beslissing om bijvoorbeeld geen wielerploeg te gaan sponsoren staat volledig los van de problemen waar die sport momenteel mee worstelt en is meer ingegeven door de tijdgeest. Na 28 jaar is TVM bovendien toe aan iets anders."

Duidelijkheid

Binnenkort verwacht Bos meer duidelijkheid te kunnen geven over wat zijn bedrijf wél gaat doen. Daarbij sluit hij niet uit dat er nog wel een bescheiden rol weggelegd kan zijn voor een sport of een sporter. "Maar dat zal dan in een ondergeschikte rol zijn. Van een miljoenen kostend sportsponsoringproject zal geen sprake meer zijn", aldus Bos. Overigens is het wel de bedoeling dat Kramer, Wüst en ook coach Gerard Kemkers aan TVM verbonden blijven, maar dan in een rol als ambassadeur van de TVM Foundation, die maatschappelijke projecten ondersteunt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl