Architect en gemeente Emmen ruzie over rekeningen

EMMEN - Architectenbureau Van den Berg en de gemeente Emmen stonden vandaag tegenover elkaar in de rechtbank. De partijen hebben een conflict over het nieuwe theater in Emmen. Van den Berg is betrokken bij het ontwerp daarvan.
Het bureau eist ruim 130.000 euro van de gemeente. Daarmee moet de rekening van een interieurarchitect worden betaald, die met instemming van de gemeente werd ingeschakeld door Van den Berg. De gemeente wil die rekening niet betalen. Volgens de advocaat van de gemeente is het maximumbedrag voor deze werkzaamheden overschreden en is het uurtarief niet marktconform. Ook zijn werkzaamheden dubbel gefactureerd, aldus de gemeente.

Het architectenbureau stelt dat er nooit een maximumbedrag is aangegeven of dat het uurtarief te hoog was. In de loop van de zitting werd duidelijk dat de gemeente beseft dat er toch wel sprake was van wat meerwerk, maar de gemeente denkt dat dat hooguit gaat om een bedrag van 20 à 25.000 euro. En dus niet de 131.000 die er nu nog ligt aan rekeningen.
De rechtbank vroeg de partijen tijdens de zitting om met elkaar te overleggen om zo een vonnis te voorkomen, maar na een schorsing bleek dat de partijen het niet eens kunnen worden. Daarom doet de rechter over 14 dagen uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl