Zanger Egbert Meyers maakt weer de grote oversteek

Egbert Meijers
Egbert Meijers
GROLLOO - Zanger Egbert Meyers uit Gasselte maakt opnieuw de grote oversteek naar Amerika. Hij gaat optreden in Denver in de staat Colorado.
Meyers gaat drie weken rondtrekken door Amerika. Hij trad de afgelopen jaren al op in Texas, Florida en Alabama, ook samen met Amerikaanse muzikanten. Hij bracht daarna een Engelstalige cd uit, die voor een deel daar werd opgenomen. In Amerika zingt hij niet alleen in het Engels. Daar wordt hem ook wel gevraagd of hij een lied zijn eigen taal, het Drents, wil doen. "De Amerikanen verstaan het niet, maar begrijpen het wel", zegt Meyers. Hij zingt er country- en bluesmuziek.

Meyers zegt dat hij een mooie carrière achter hem heeft. Hij zegt niet op zoek te zijn naar meer bekendheid in Amerika. Een cowboyhoed zal hij niet opzetten daar. "Het is slecht weer in Denver en we gaan op de motor", vertel Meyers. Hij neemt zijn eigen gitaar daarom niet mee. Hij heeft nog wel plannen voor een nieuw Engelstalig album. Er liggen nog liedjes op de plank en misschien krijgt hij daar wel meer inspiratie.

Meyers maakte in 2013 speciaal voor het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Drenthe een koningslied. Het nummer 'Laand van de Keuning Blues' moest de koning inspireren tijdens zijn regeerperiode.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl