Harry de Vroome Penning naar architecten Kalfsbeek en Bleeker

ASSEN - Architect Cor Kalfsbeek en landschapsarchitect Ank Bleeker hebben de Harry de Vroome Penning van Het Drentse Landschap gewonnen. Het duo kreeg de penning voor hun samenwerking bij de realisatie van nieuwe landgoederen in Drenthe.
In het juryrapport licht de werkgroep de toekenning als volgt toe: “Vanuit de karakteristiek van het landschap ontwikkelt zich een landschapsplan dat is gebaseerd op respect voor en versterking van het landschap. Nagenoeg organisch volgt dan een plek voor het hoofdgebouw. Samen met hun opdrachtgever wordt gezocht naar een evenwicht tussen de oude waarden van het landschap, de moderne inzichten in bouwen en de wensen van de opdrachtgever.”
Architect Cor Kalfsbeek was verrast en blij met de prijs. Hij zegt dat bij ontwerpen in het buitengebied je altijd samen moet werken met een landschapsarchitect. Hij vindt het een fijne samenwerking. "Je moet het landschap lezen. En het gebouw moet als vanzelfsprekendheid opgaan in het landschap. Je moet het respecteren". Kalfsbeek zou willen dat er meer zou worden samengewerkt met landschapsarchitecten.

Het Drentse Landschap reikt tweejaarlijks de Harry de Vroome Penning uit aan initiatieven of mensen die iets bijzonders voor de ontwikkeling van het landschap in Drenthe hebben gedaan of gaan doen. Andere genomineerden waren de Vereniging tot Behoud van Natuurschoon Nietap en de Vogelwacht Uffelte.

In 2016 wordt de penning opnieuw uitgereikt. Twee jaar geleden won Henk van Blerck de Penning.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl