Ook asielzoekers uit Eritrea naar Ter Apel

Ter Apel (archieffoto)
Ter Apel (archieffoto)
VEENHUIZEN - In de opvanglocatie in Ter Apel worden 480 mensen uit Eritrea opgevangen. Al eerder werd bekend dat er 400 Eritreeërs in de voormalige gevangenis Groot Bankenbosch in Veenhuizen worden opgevangen.
Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) is druk op zoek naar plaatsen om de grote stroom vluchtelingen uit Eritrea te kunnen opvangen. Unitmanager Noord Henk Wolthof van het COA verwacht dat de bedden in Ter Apel binnen enkele dagen gevuld zijn. Het grote asielcentrum in Ter Apel groeit daarmee naar 1850 asielzoekers. Ter Apel mag maximaal 2000 vluchtelingen herbergen.

Mensensmokkel

"Ja, we zijn in het hele land naarstig op zoek naar nieuwe locaties", zegt Wolthof. "We weten ook niet hoe lang deze stroom in deze aantallen aanhoudt. Vorig jaar kreeg Duitsland veel instroom uit Eritrea, vervolgens België en nu komen ze naar Nederland." In de maand april alleen al zijn er meer Eritrese asielzoekers naar Nederland gekomen dan in heel 2013. Volgens staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie zijn de immigratiediensten alert op mensensmokkel.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl