Fokker in Hoogeveen mag meer raketten bouwen

HOOGEVEEN - Fokker Aerostructures in Hoogeveen heeft opnieuw een contract getekend voor de fabricage van onderdelen voor de Ariane 5 lanceerraket. Fokker werkt samen met Dutch Space aan dit project.
In 2009 werd een contract getekend voor vijf jaar voor 35 raketten. Nu is dit contract verlengd en gaat het om een nieuwe serie van 18 sets motorframes, waaraan de raketmotor en de bijbehorende uitrusting komen te hangen. De waarde van de opdracht is 30 miljoen euro. Het levert in Nederland voor de komende 3 jaar werk op voor 50 medewerkers.

"De vervolgdracht continueert onze intensieve samenwerking met Fokker en onderstreept het belang van de Nederlandse hightechbijdrage aan dit omvangrijke Europese raketprogramma", aldus topman Arnaud de Jong van Dutch Space.

De opdracht wordt uitgevoerd voor Airbus Defence and Space, dat de Ariane 5 raket bouwt voor lanceerbedrijf ArianeSpace. ArianeSpace heeft tot nu toe met 72 lanceringen ruim 100 satellieten in een baan om de aarde gebracht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl