Angolese aanvaller Christovao op proef bij FC Emmen

Christavao scoorde drie keer voor FC Emmen
Christavao scoorde drie keer voor FC Emmen
VOETBAL - FC Emmen heeft de 21-jarige Angolese aanvaller Alexander Christovao op proef. Christovao stond dit seizoen onder contract bij eredivisieclub Cambuur en was in het seizoen daarvoor als amateur actief bij FC Groningen.
Christovao begon met voetballen bij ZFC Zuidlaren, waarna hij in de jeugdopleiding van FC Groningen terechtkwam. In de zomer van 2008 ging hij spelen voor Helpman, waarna hij een jaar in de jeugd van Cambuur speelde. In de zomer van 2010 maakte hij de overstap naar Be Quick 1887, waar hij twee seizoenen speelde alvorens hij in de zomer van 2012 als amateur terugkeerde bij FC Groningen.

In het seizoen 2012/2013 speelde hij vooral zijn wedstrijden in Jong FC Groningen. Vijf keer maakte hij zijn opwachting in een officiële wedstrijd in de hoofdmacht. Drie keer in de competitie en twee keer in de play-offs tegen FC Twente. Afgelopen zomer maakte de Angolese spits de overstap naar Cambuur, waar hij een contract tekende voor één seizoen met een optie voor nog eens twee jaar. Een echte vaste waarde werd Christovao niet in Friesland. Uiteindelijk kwam hij tot acht officiële duels.

Pelikaan S.

Christovao is na doelman Patrick ter Mate van Go Ahead Eagles, de tweede speler die op proef is bij FC Emmen. De kans is groot dat beide spelers volgende week dinsdag ook hun opwachting maken in het oefenduel dat FC Emmen speelt tegen Pelikaan S in Oostwold. Het duel tegen de ongeslagen kampioen in de zaterdag 5e klasse E begint om 19.30 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl