Groenewold blijft toch in de schaatssport

SCHAATSEN - Ex-schaatsster Renate Groenewold uit Assen blijft toch actief in de schaatssport. De Drentse gaat aan de slag als commercieel directeur bij uwgereedschap.nl. Ook wordt ze sporttechnisch manager van de gelijknamige marathonploeg. Uwgereedschap.nl is een verkoopsite voor gereedschap.
De 37-jarige Groenewold maakte ruim een maand geleden bekend te stoppen als schaatscoach bij Team Corendon. Ze wilde zich richten op haar maatschappelijke carrière. De voormalig wereldkampioene is blij met haar nieuwe baan: "Het zijn twee vliegen in een klap. Hier kan ik me bezighouden met het management en de marketing, maar blijf ik betrokken bij de sport."

Team uwgereedschap.nl is een nieuwe damesploeg in het marathonschaatsen. Onder meer Corina Strikwerda, Ria Westenbroek en Harriette Keuning-Knol gaan ervoor rijden. Groenewold wordt geen ploegleider van het team. Daar wordt iemand anders voor gezocht.

Zie ook:


@UwGereedschap:Renate Groenewold de nieuwe commercieel directeur van http://t.co/ehxRXb5G5o http://t.co/UXLrlj93x9 pic.twitter.com/SY0oL8qHWL
— Renate Groenewold (@rgroenewold)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl