Asser wijkcentrum De Steiger na 25 jaar dicht: gebruikers woedend

ASSEN - Wijkcentrum De Steiger aan de Beek in Assen moet sluiten. De gebruikersgroepen hebben dat gisteravond te horen gekregen van de gemeente en zijn woedend.
Van de vijftig gebruikers stapte twee derde van de aanwezigen meteen boos op, toen de gemeenteambtenaren het nieuws bekend maakten. De Steiger wordt zo'n 25 jaar als wijkgebouw gebruikt in de wijk De Lariks en dagelijks komen er 100 mensen over de vloer. Zo zijn er twee bridgeclubs actief, biljarters, een klaverjasclub, een koersbalclub, een kerk en worden er allerlei cursussen gegeven, zoals volksdansen en schilderen.

Voorzitter Lammie Sijbring van Stichting De Steiger begrijpt niets van het besluit van de gemeente. "Ze halen hiermee het hart uit onze wijk. We zijn het ontmoetingspunt voor onze wijkbewoners, en vooral voor ouderen die anders nergens komen. Dat ze dit kapot maken, daar begrijpt dus niemand wat van."

Assen bezuinigt op zijn wijkgebouwen en De Steiger wordt verkocht, zo is de bedoeling. Als er geen belangstelling is voor het pand, wordt het gesloopt en de grond aangeboden als bouwgrond. De verschillende gebruikersgroepen moeten volgens de gemeente elders onderdak zien te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl