Geen extra onderzoek naar steekincident ex-marinier

De woning waar de gijzeling plaats vond in 2009
De woning waar de gijzeling plaats vond in 2009
COEVORDEN - Er komt geen extra onderzoek naar de poging tot moord waar ex-marinier Marcel T. uit Emmen van wordt verdacht. Het verzoek van zijn advocaat om twee deskundigen naar het steekincident te laten kijken is door het gerechtshof afgewezen.

Gijzeling

De 44-jarige ex-marinier drong in juli 2009 ondanks een huisverbod de woning van zijn ex in Coevorden binnen en gijzelde haar en hun kinderen. Hij bond zijn vrouw vast en mishandelde haar. Hij zou haar daarbij ook hebben gestoken met een dolk. De advocaat van T. wilde dat er extra onderzoek werd gedaan naar het steekincident. Het gerechtshof wijst het verzoek af omdat het onderzoek niks zou toevoegen.

Rechtbank

Bij de rechtbank in Assen deed T.'s advocaat eerder al hetzelfde verzoek. Ook toen werd het afgewezen. De rechtbank sprak de Emmenaar vrij van poging tot moord. Begin 2012 kreeg hij 419 dagen celstraf voor poging zware mishandeling, gijzeling en het overtreden van het huisverbod. Het Openbaar Ministerie had vijf jaar cel geëist en ging in hoger beroep. Binnenkort komt de zaak opnieuw voor bij het gerechtshof.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl