DOS heeft megazege en hulp van Dalfsen nodig voor finaleplaats

HANDBAL - Na een 29-34 zege op E&O hebben de dames van DOS uit Emmer-Compascuum nog altijd uitzicht op een finaleplaats om de landstitel. De formatie van trainer Rob Fiege moet volgende week in de laatste thuiswedstrijd met ruime cijfers winnen van Quintus en Dalfsen moet in eigen huis ook (ruim) winnen van VOC. VOC heeft twee punten meer dan DOS en een doelsaldo van +5. DOS heeft een doelsaldo van -15.

E&O - DOS

Dat verschil in doelsaldo had een veel gunstiger kunnen en ook moeten zijn voor de ploeg van Fiege, want na een mindere eerste helft bij de buren van E&O in Emmen (ruststand 17-13) trokken de rood-witten het duel na rust meer en meer naar zich toe. Onder aanvoering van Kelly Dulfer, Priscilla ter Elst en Rachel Piekhaar ging DOS erop en erover. Tien minuten voor tijd was de stand 25-31 en leek een grote score in de maak. Die kwam er echter niet. Dat was deels te wijten aan het spel van DOS, maar ook aan de vechtlust van de thuisploeg. Met name Danniek Berends speelde aan de kant van de thuisploeg een sterke wedstrijd. Met de eindstand 29-34 kon het thuispubliek wel leven.

Ovatie voor E&O dames

De ruim 700 toeschouwers gaven het jonge team van trainer/coach Edwin Kippers, dat zich dit seizoen knap handhaafde in de eredivisie, een staande ovatie. Na het laatste fluitsignaal nam het E&O-publiek afscheid van diverse speelsters en spelers (zie elders op deze site)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl