Emotioneel afscheid Lueks en Moesker bij E&O

HANDBAL - Met een indrukwekkende ereronde door een haag, gevormd door teamgenoten en jeugdleden, namen Lita Moesker en Maarten Lueks zaterdagavond niet alleen afscheid van E&O maar ook van de handbalsport. Beide spelers zijn te geblesseerd, waardoor stoppen met topsport de enige optie is.

Moesker

Wat het afscheid meer triest dan vrolijk stemt is het feit dat beide spelers nog maar 22 (Moesker) en 23 (Lueks) zijn. Moesker die enkele jaren geleden vanuit Winschoten naar E&O kwam om het maximale uit haar carriere te halen kampt al meerdere seizoenen met blessures. Het afscheid is pijnlijk voor Moesker."Het is heel erg wrang om het zo te moeten afsluiten. Maar de erehaag van de vereniging was geweldig." Een slepende knieblessure zorgt ervoor dat de Groningse topsport vaarwel zegt. "Mijn kruisband is kapot. In de kijkoperatie bleek dat hij te los zat. Hij is vervolgens weer vaster gezet, waardoor het in principe allemaal goed moet zijn. Helaas niet genoeg om te kunnen handballen."

Lueks

Ook bij Maarten Lueks overheersten de emoties. "Het is best lastig om zo'n ereronde te lopen. Tijdens zo'n ronde besef je dat het echt over is. Je sluit een hoofdstuk af." Lueks, een ras E&O'er, trainde en speelde de laatste seizoenen continu met pijnstillers. Een slepende blessure in zijn schouders maakte zelfs het rijden van de training naar huis soms onmogelijk. "Mijn schouders zijn kapot en dat wordt helaas niet beter. Ik klink misschien als een ouwe lul, maar ik moet nog wel langer mee. Daarom stop ik. Ik heb mijn afscheid zolang mogelijk uitgesteld al speelde ik nooit pijnvrij. Hoe ik het toch kon volhouden? E&O is gewoon mijn club. Bovendien hebben we een geweldige groep. Daarom kon ik me altijd opladen."

Van Schie

Een speciaal dankwoord was er ook voor de aanvoerder van de heren, Leon van Schie. De Hagenees, die in de zomer van 2009 naar E&O kwam, zet zijn loopbaan voort bij Bocholt in België.

Naast Lita Moesker, Maarten Lueks en Leon van Schie nam het E&O-publiek ook afscheid van Toby Trouw (Sasja, België), Tommie Falke (Hurry Up), Ruben Fiege (Hurry Up), Piëtte van Hoorn, Annika Noordink (DOS) en Charlaine Logtenberg (Kwiek Raalte)

Maandag in TV Drenthe Sport meer over het afscheid van de E&O-spelers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl