Reeënjacht opnieuw verboden

ASSEN - De jacht op reeën is opnieuw verboden. Dat heeft de rechtbank in Assen besloten.
De provincie wilde jagers toestemming geven om op reeën te jagen in verband met de verkeersveiligheid. Jaarlijks worden in onze provincie zo'n 600 reeën aangereden. Maar volgens de Faunabescherming is er geen enkel bewijs dat er minder aanrijdingen komen als er gejaagd wordt. Daarom stapte de organisatie naar de rechtbank in Assen. Die heeft de Faunabescherming gelijk gegeven.

Er mogen nu alleen nog zieke en gewonde reeën worden afgeschoten. De provincie gaat waarschijnlijk in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. Twee jaar geleden won de Faunabescherming ook al een soortgelijke zaak tegen de provincie Drenthe.

Bjorn van der Veen van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging gaat er van uit dat de provincie in hoger beroep gaat. De vereniging is niet pessimistisch. Volgens Faunabescherming zijn jagers ook schuldig aan het aantal verkeersongelukken met reeën, omdat de dieren worden opgejaagd. Van der Veen zegt dat er met veel kennis en kunde wordt gewerkt. Hij zegt dat er niet met een grote groep op de dieren wordt gejaagd. Maar dat er een duidelijk beleid is. Volgens Van der Veen is iedereen welkom om mee te kijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl