'Vrijgelaten Dedemsvaarters maandag in Nederland'

Erhard Leffers
Erhard Leffers
DEDEMSVAART - De drie Nederlanders, onder wie Erhard Leffers en Marianne Vos uit Dedemsvaart , die zaterdag zijn vrijgekomen in Nigeria, komen naar verwachting maandagochtend aan op Schiphol.
Dat zei de Nigeriaanse activist Sunny Ofehe zondag vanuit de stad Yenagoa in de olierijke Nigerdelta. Erhard Leffers, Marianne Vos en Jandries Groenendijk verblijven daar in een gasthuis van de autoriteiten. Ze zijn van plan zondagavond op het vliegtuig te stappen.

Het drietal wilde nog niets zeggen over de ontvoering. ''Ze herstellen nog van de ontvoering. Het gaat goed met ze, maar ze zijn nog gedesoriënteerd'', zei Ofehe. Hij wist nog niet of de drie een persmoment houden op de luchthaven. ''Er is nog niets georganiseerd.''

Volgens Ofehe is er geen losgeld betaald. Hij zegt dat de kidnappers nog vrij rondlopen, maar dat de autoriteiten de zaak onderzoeken. Hij wilde verder niets kwijt over de zaak, omdat het onderzoek nog loopt.

De Nederlanders werden een week geleden ontvoerd. Er werd dagenlang niets van hen vernomen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl