GOMOS laat kampioenschap glippen

VOETBAL - GOMOS is er niet in geslaagd kampioen te worden in de vierde klasse B. Nadat de ploeg van trainer Ab Rutten vorige week verzuimde het kampioenschap tegen Hoogersmilde binnen te slepen, voldeed vanmiddag een 1-1 gelijkspel tegen Stanfries niet. Lachende derde werd UDIROS, dat met 5-0 van Bakkeveen won en kampioen werd.
GOMOS begon uitstekend aan de wedstrijd. Binnen drie minuten bracht Harm Leerink de thuisploeg aan de leiding. Lang kon de ploeg echter niet genieten van de voorsprong. Thom de Vries strafte een fout van Guido Koolen af.

De ploeg uit Appelscha, dat bij winst een beslissingswedstrijd tegen UDIROS had moeten spelen, was in het verloop van de eerste helft de betere ploeg. GOMOS doelman Rolf Brink stond meerdere malen een treffer in de weg.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht. GOMOS scoorde nog wel een keer, maar de treffer van Patrick Maris werd onterecht, wegens buitenspel, afgekeurd. Ook een slotoffensief van beide ploegen leverde geen treffer op, zodat beide ploegen in de nacompetitie een nieuwe kans op promotie krijgen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.